20 Mayıs 2013 Pazartesi

Ne Çektin Be!

Bu haftasonu eşimin yakın bir arkadaşının doğum günü var. Kurdeşen dökmek üzereyim! "Bu kadın da ne manyak,partiye gidiyorum diye dırlanıyor" dediğini duyar gibiyim. Ah canım bir bilsen neler çekiyorum. 

Bu grupta doğum günü etkinliği olduğunda ilk kaos mekan seçiminde başlar. Mekan ucuz olsun ama kaliteli olsun, yemek yiyelim herkes kendi parasını ödesin (20 kişilik bir masada o hesabın kalem kalem bölünmesini Sayıştay çalışanı bile yapamaz). Zaten ne hikmetse o hesata hep açık çıkar(!)
Bir de bu insanların karşıya geçme fobisi var. Hep aynı semtte,aynı cafeler,restorantlar. Mazallah köprüden geçerken köprü yıkılır! Olduğun yakada kal,sağlam olsun. İçim bayıldı aynı yerlere gidip aynı şeyleri yapmaktan.

Hediye olayına hiç girme. Her doğum gününe ellerini kollarını sallayarak gelmek adet bunlarda. Ben şahsen utanırım birine özel bir gününde hediye almamaya. Hadi alışkanlığın yok anladık, o zaman kendi doğum gününde ne hediye beklersin? Seninki can da bizimki patlıcan mı?

Mekana gidilir, yemekler seçilir ve birden gruplaşmalar başlar. Dedikoducu ablalar bir köşeye çekilir ve o gün ne giydin, bu gelen yeni insanlar da kimmiş, şu dansa bak şu dansa dedikodularına başlarlar.  Rahat rahat eğlenemezsin.





Tüm bu olan bitenin arasında kocam ne yapar? Ortada garip bir durum yokmuş gibi hayatı olağan akışına bırakır. Gel de gırtlaklama bu adamı! Aman diyeyim sakın bir laf etme.Dırdırcı ve herşeyi abartan kadın damgasını yemek istemiyorsan çok eğleniyormuşsun havasına bürün. İleride kanser olduğunda anlatırsın içindekileri.

Alkol seviyesini ayarlayamayanlara gelelim şimdi. Ah be abicim ağzınla içeceksin o vodkayı. Hadi sen içmeyi bilmiyorsun,sapıtıyorsun. Bizim günahımız ne? Her gece çıkışımızda biz mecbur muyuz seni toplamaya, karının sinir krizlerini çekmeye? Dostuz biz, iyi günde kötü günde anladık da neden bu kötü günler hep sana denk geliyor?

Cumartesi gecesi eve dönüşümüzü şimdiden görür gibiyim. Ben; "Ahmet yine içti içti sapıttı,kaç yaşında adam ne diye bu kadar içiyor", "Bu kızlar neden bu kadar dedikoducu?" "Hesabın açık kalan kısmını niye yine biz ödedik?" dırlanmalarını yaparken, benimki yine Pollyanna kişiliğine bürünecek ve bana saldırmaya başlayacak. "Hasta mısın sen?, psikolojik sorunların var senin,kimseyle geçinemiyorsun. Ne var yani çocuk içmiş dertlenmiş,biz de dostu olarak onu topladık. Hesaptan açık kalan 120TL'nin lafı mı olur!" Vs.vs.

Ya şalteri kapayıp duymazdan geleceksin ya da karşılık verip gecenin iyice içine edeceksin. Yatağa küs gitmek istemiyorsan çeneni kapayacaksın ablacım, giden huzurun,sağlığın,paran olacak ama kocan mutlu yatacak.

Kabusunda görüşürüz kocacım!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder